vineri, 25 iunie 2010

Adăpost anticenzură pentru bloggeri


Organizaţia Reporteri fără frontiere a creat un adăpost anticenzură la sediul ei din Paris, unde jurnaliştii şi bloggerii fugiţi din ţări cu regimuri represive pot să scrie pe Internet fără ca identitatea lor să fie descoperită. Adăpostul anticenzura constă într-o cameră
ce are o conexiune la Internet foarte sigură şi un software care le ascunde identitatea celor care scriu pe Internet de acolo, informează AFP.



În cadrul aceluiaşi proiect, Reporteri fără frontiere va asigura o conexiune sigură unui grup atent selectat de bloggeri din alte ţări care sunt urmăriţi de autorităţi din cauza lucrurilor pe care le scriu. Jean-Francois Julliard, secretarul general al organizaţiei Reporteri fără frontiere a afirmat că jurnaliştii şi bloggeri ar putea fi totuşi descoperiţi dacă guvernele chiar vor asta.


Totuşi, ei pot evita o eventuală arestare dacă sunt responsabili, mai spune reprezentantul organizaţiei, care precizează că tot mai mulţi jurnalişti şi bloggeri sunt arestaţi în lume. Potrivit
ziare.com, organizaţia Reporteri fără frontiere estimează că 120 de persoane se află în închisori, în întreaga lume, din cauza unor forme de jurnalism online. Cele mai multe cazuri sunt din China, Vietnam şi Iran.


http://www.romanialibera.ro/actualitate/media/adapost-anticenzura-pentru-bloggeri-191622.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu