miercuri, 23 iunie 2010

Festivalul Ashura al musulmanilor




Sute de mii de musulmani se aduna, duminica, in orasul irakian Karbala, pentru ceremonia care se afla in centrul festivalului religios Ashura. Procesiunile finale vor avea loc cu masuri de securitate maxima, peste 20.000 de politisti fiind desfasurati in zona. Pelerinii vor asista si la ritualuri de autoflagelare. Ashura comemoreaza moartea imamului Hussein.

Irakul, care are cea mai mare populatie siita din lume, monitorizeaza cu atentie evenimentul, avand in vedere ca in anii trecuti, la ceremonii au participat militanti care au instigat la violenta populatia siita si minoritatea sunita, relateaza BBC.

Sambata, doi pelerini au fost omorati in urma unui atac cu bomba, in capitala Bagdad. Anul acesta, in afara violentelor religioase care sunt motiv de ingrijorare pentru autoritati, gripa porcina reprezinta inca un motiv. Peste 60.000 de pelerini straini sunt supusi unor teste medicale, pentru a nu raspandi boala care continua sa faca ravagii in intreaga lume.Aceste informaii au fost luate de pe site-ul http://www.ziare.com/articole/ceremonie+religioasa+musulmana+irak

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu