miercuri, 23 iunie 2010

Maimutele .. Maimutele .. ! .... Vino sa aflii ceva despre ele ... !



Maimutele fac parte din categoria celor mai inteligenta mamifere de pe pamant . Au un vaz extrem de dezvoltat , sunt foarte buna cataratoare , avand degete in loc de ghiare , fapt care le ajuta foarte mult la prins si la sarit din copac in copac .


In lume exista 233 de specii de maimute : 172 de maimute propriu-zise si 61 de specii pre-maimute , ultimele existand pe pamant de peste 70 de milioane de ani .Cele mai cunoscute si interesante specii sunt maimutele mari ( urangutanul , gorila si cimpanzeul ) , maimutele mici cum ar fi gibonul si maimutele babuinul , mandrilul ,maimuta urlatoare si tamarinul .


Urangutanul ( sau Omul padurilor inlimba Indoneziana ) este un mamifer greoi si mare , cu blana roscata care traieste in padurile ecuatoriale din insulele Borneo si Sumatra in arhipelagul indonezian . Sunt animale arboricole , facandu-si culcusul numai in varful copacilor unde si trau'iesc aproape 90%din viata . Urangutanii sunt vietati nesociabile ( mai ales masculii ) , care se bat deseori pentru cuibul in care isi cresc puii .


Micii urangutani se nasc odata la 8-9 anisi raman agatati de mama lor aproape 2 ani , pe langa care stau pana la 8 ani , cand parasesc culcusul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu